Feestelijke presentatie jubileumboekje

Vrijdag 29 oktober 2021

Tijd:            16.30 –  18.30 uur
Plaats:       Openbare Daltonschool Nellestein, Leksmondplein 31

Na het jubileumjaar 2019, gevierd met activiteiten voor alle bewoners van de wijk en omliggende wijken, wilden we in de zomer van 2020 deze jubileumuitgave presenteren. Helaas moesten we door de coronamaatregelen vanaf maart 2020 alle al gemaakte afspraken uitstellen. Maar van uitstel kwam geen afstel.

JUBILEUMBOEKJE

Het boekje, een vrolijke terugblik op 40 jaar Nellestein, is er nu en dat willen we graag vieren met buurtgenoten en externe relaties van de BVN. Daarom houden we op bovengenoemde datum en tijd in de Daltonschool een informele bijeenkomst met hapjes, drankjes en live muziek van gitaristen Daniel Versteegh en Nick Sansone.

 Om 17.00 uur is er een officieel moment. Dan zal Tanja Jadnanansing, voorzitter stadsdeel Zuidoost, het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Hierna is het boekje te koop voor € 8,50 per exemplaar,
€ 15,00 per twee.

MELD U TIJDIG AAN

Wilt u erbij zijn? Meld u dan vóór maandag 25 oktober aan op activiteitennellestein@gmail.com. Geef in uw bericht ook aan met hoeveel personen u komt. Alleen bezoekers mét aanmelding hebben toegang. U ontvangt tijdig van ons een bevestiging met aanvullende informatie over de ruimte binnen de school waarin de bijeenkomst plaatsvindt.

BESTELLINGEN

Dit jubileumboekje is te koop bij de Bewoners Vereniging Nellestein. U kunt het bestellen door het bedrag van € 8,50 per exemplaar,
€ 15,00 per twee. Over te maken op IBAN NL47 INGB 0007 2876 57 t.n.v. Bewoners Vereniging Nellestein onder vermelding van ’40 jaar Nellestein’ plus  uw huisadres. Woont u in Nellestein, dan ontvangt u de boekjes thuis in de brievenbus, anders kunt u een afhaalafspraak maken via activiteitennellestein@gmail.com.

TERUGBLIK

Zaterdag 16 november in de Zeilvereniging
PUB QUIZ en BURENMAALTIJD

pubkwiz1

Maar liefst tien (!) teams namen deel aan de Nellesteiner pub quiz die volgens de inmiddels bekende en succesvolle formule voor de derde keer plaats vond. En ook ditmaal werd er voorafgaand genoten van een gezamenlijke maaltijd.

De quizmasters en keukenbrigade waren dezelfde buurtgenoten als de vorige twee keer en stonden opnieuw garant voor een geslaagde avond. 

pubkwiz3

SYMPOSIUM NELLESTEIN 40jr

Symposium: een korte impressie

Zaterdagmiddag 2 november

Al meteen bij aankomst werden de bezoekers verrast door een aantal kleurige maquettes van een toekomstig Nellestein, gemaakt door de groepen 7 en 8 van de Openbare Daltonschool Nellestein. Ook waren er fantasiekunstwerken voor het toekomstige park op het tunneldak te zien, gemaakt door de groepen 5 en 6.

Plenair gedeelte

De middag begon met een plenair gedeelte in de grote zaal. De
relaxte houding van de moderator Jörgen Tjon A Fong zorgde vanaf het begin voor en zeer prettige sfeer.

Interviews met drie generaties buurtgenoten en een gesprek
met een groepje kinderen over het maken van hun maquettes droegen zeker bij aan een nieuwe ‘kijk op de wijk’.

Boekje

Aan Nout Kalt werd het eerste exemplaar van zijn boekje Nellestein, bijzondere wijk in Amsterdam Zuidoost, Groen en autoluw overhandigd. Het boekje was later op de middag voor een klein bedrag te koop. (Kijk hiernaast (hieronder)  hoe u het kunt nabestellen).

Grappig om van veel buurtbewoners te horen dat dit symposium
hun blik op de wijk veranderd heeft. Niet in de laatste plaats omdat landschapsarchitect Adriaan Geuze een uitdagend en prikkelend betoog hield.

5 Deelactiviteiten

Na een korte pauze gingen de bezoekers uiteen voor een
activiteit naar keuze. Er vond een vijftal activiteiten plaats: een
natuurwandeling, een historische wandeling, een landschapswandeling, een uitwisseling over ouder worden in Nellestein en een verkenning van toekomstige
ontwikkelingen in en rond Nellestein onder de titel ‘Het nieuwe Nellestein’.

Afsluiting

Na een korte terugblik op de diverse activiteiten werd de middag werd besloten met afsluitende woorden door Tanja Jadnanansing, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost. Daarna konden de bezoekers genieten van drankjes en hapjes en Gipsy Jazz-muziek.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jubileumevenement.

Bekijk hier de fotoreportage door Maarten Nauw.

Fotoreportage: Maarten Nauw, met enkele toegevoegde
foto’s van Hennie Knapen en Nelleke Brandenbarg

40jrNel_Symp04

JUBILEUMBOEKJE

Het boekje van Nout Kalt zal ook tijdens de eindejaarsborrel
op 21 december te koop zijn. De kosten zijn € 3,- per boekje,
twee boekjes voor € 5,-.
Tussentijds het boekje aanschaffen kan op de volgende manier:

Onder vermelding van ‘Boekje Nout Kalt’ het gewenste aantal exemplaren en uw huisadres maakt u het verschuldigde bedrag over op de bankrekening van de BVN: NL 47 INGB 0007 2876 57.
U krijgt uw bestelling dan zo snel mogelijk thuisbezorgd.

Previous
Next
Affiche_symposium_40jr_NellesteinJPG
deelnemers_symposium

RICCIOTTI ENSEMBLE

Dinsdagavond 29 oktober genoten ruim 180 bezoekers in de bomvolle grote zaal  van het Planetarium van een optreden van het Ricciotti ensemble. Een concert ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van onze wijk. Een muzikale avond waar de vonken vanaf vlogen.

Allereerst door het aanstekelijke enthousiasme en speelplezier van de 41 muzikanten. Ook het virtuoze vioolspel van soliste Lonneke van Straalen droeg bij aan een fantastische sfeer. En dit  alles onder leiding van Coen Stuit, die met zichtbaar plezier dit jonge orkest dirigeerde.

Het resultaat: blije en tevreden gezichten in de zaal en een daverend applaus tot besluit. Wat een avond, wat een spetterend optreden.

Ricciotti ensemble, Lonneke en Coen: nogmaals veel dank en waardering voor een onvergetelijke avond. Wat een hoogtepunt in ons jubileumjaar!

Klik hier voor een sfeerimpressie van het concert.

Ricciotti's Duivelstoer Wout Nooitgedagt (002)

EEN SPETTEREND OPTREDEN

IMG_7887

MEDITERRAAN BUFFET

Zaterdag 3 augustus

Op deze zomeravond aan de Gaasperplas genoten meer dan zestig Nellesteiners van de mediterrane gerechten van buurtgenoot Isam Nadaf. Zijn gezin assisteerde hem bij de voorbereidingen en het uitserveren van de gerechten. Dankzij drie gastvrije barvrijwilligers van de Zeilvereniging bleven ook de glazen goed gevuld.

Voor een grote verrassing zorgde het duo Idalia y Mariana. Een muzikaal optreden was aangekondigd, maar dat het ook een wervelend dansoptreden in prachtige kostuums zou zijn, was zelfs bij de organisatoren van deze avond niet bekend.

Een feestelijke avond, voor herhaling vatbaar.
Bekijk hier de foto´s.

HEEL NELLESTEIN BEWEEGT

Zondag 21 juli

Voor het eerst deed ook Nellestein mee aan De Week van Gaasperdam-Driemond. In nauwe samenwerking met Ching-ling Hsiao en met ondersteuning van Zedgar Veldhuizen, sportmakelaar bij stadsdeel Zuidoost, vonden de voorbereidingen voor deze dag plaats. Ondanks de vakantieperiode konden we een aantrekkelijk programma samenstellen van twaalf uiteenlopende bewegingsactiviteiten. Op het centrale grasveld bij het carillon was bij het informatiepunt een overzicht hiervan verkrijgbaar. Het aanbod werd verzorgd door trainers van verenigingen en organisaties uit verschillende delen van Zuidoost. Dit bleek ook te gelden voor de deelnemers. De meesten van hen kwamen van buiten Nellestein.

Naast het informatiepunt stond ook de ‘theebus’ van Ching-ling, waar deelnemers een gezond verfrissend drankje konden halen met een lekker stuk bananencake erbij.
Klik hier voor het fotoverslag.

OPEN DAG NUTSTUINEN

Zaterdag 6 juli

Bezoekers van deze open dag konden een ‘rondje nutstuinen’ maken langs alle vier tuincomplexen: Liendenhof, Leusdenhof, Leksmondhof en Leerdamhof. Tuinders ontvingen de bezoekers met hapjes en drankjes, leidden ze rond, beantwoordden vragen en gaven uitleg over specifieke zaken, zoals bijv. over het insectenhotel met sedumdak op Leusdenhof.

Ook konden bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten: uilenballen uitpluizen en de inhoud determineren, meedoen aan een quiz, een gezelschapsspel spelen, tekenen en schilderen.

En er was een jubileumcadeautje: zaden van bietjeskers in een zakje met het logo van 40 jaar nutstuinen.

Dat er tegen het einde van de middag een flinke regenbui overkwam, deed geen afbreuk aan dit geslaagde evenement. Schuilend onder pergola’s, bomen, parasols en paraplu’s wachtten de aanwezigen rustig af tot de bui voorbij was.

JUBILEUM-UITGAVE
40 JAAR NELLESTEIN

Voor de jubileum-uitgave over Nellestein toen, nu en in de toekomst zijn nog steeds ideeën voor inhoudelijke bijdragen zeer welkom! Stuur ze naar info@bvnellestein.nl

=  VEEL HANDEN MAKEN LICHT WERK  =

Voor de organisatie van de hierboven geplande feestelijke activiteiten zijn we op zoek naar een aantal enthousiaste wijkbewoners.

Wil je actief meedenken en meedoen bij de voorbereidingen van de activiteiten en/of de jubileumuitgave?  Meld je hier aan.

 

NUTSTUINIERS VIEREN JUBILEUM

MET….  COMPOST!

Op zaterdag 9 maart vierden de nutstuiniers de aftrap van het 40-jarig jubileum. Onder minder goede weersomstandigheden werden maar liefst 350 zakken compost over de vier complexen verdeeld. Niet zomaar compost, maar van hoogwaardige biologische kwaliteit van het merk Bio Kultura. De aanschaf van dit cadeau werd gefinancierd uit de Groengelden van stadsdeel Zuidoost.

Na de werkzaamheden kwamen rond 16.30 uur tuinders van alle complexen naar Leusdenhof voor een ‘compostborrel’ met heerlijke zelfgemaakte hapjes, gemaakt door een aantal van hen.
Een dag met regen en wind, maar aan het eind toch nog de zon. Een geslaagde aftrap!