20-5 gaasperdammerweg15-20

IXAS  BOUWBERICHT

PARKBRUG NELLESTEINPAD

1 okt 2020

In oktober start IXAS met de bouw van de parkbrug in het Nellesteinpad. Via deze brug kunnen fietsers en voetgangers naar het park dat op het tunneldak wordt aangelegd. Eerst boren we de palen in de grond. Hierop bouwen we de betonnen steunpunten. In 2021 hijsen we hier met een grote kraan de kant en klare pijlers en het brugdek op. Lees hier het volledige bouwbericht.
parkbrug nellesteinpad
 
WIST U DAT….

…u de werkzaamheden bij de Gooiseweg online kunt volgen?

Ter hoogte van de Gaasperdammertunnel verwijderen we de hulpbrug van de Gooiseweg. Die hulpbrug moet plaatsmaken voor een groot verkeersplein met vier rijstroken, inclusief op- en afritten naar en van de A9. Via een livestream kunt u het verwijderen van de hulpbrug volgen. Om de paar minuten wordt er een nieuwe foto geüpload.

Klik hier voor het volledige bouwbericht met de toelichting van de fases van alle komende werkzaamheden.

IXAS  BOUWBERICHT

A9 GAASPERDAMMERWEG

 

21 sep

Van vrijdag 25 september 22:00 uur tot maandag 28 september 05:00 uur werkt IXAS dag en nacht op de A9 Gaasperdammerweg richting knooppunt Diemen. Er wordt voornamelijk op twee locaties gewerkt.

Bij de Gooiseweg worden de zuidelijke op- en afrit van de A9 aangepast. Bij knooppunt Holendrecht worden de wegen aangesloten op de tunnelbuis voor doorgaand verkeer richting knooppunt Diemen. Ook de afrit naar de S111 Muntbergweg wordt geasfalteerd. Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen op de A9 nodig. Zie de afbeelding hieronder.

 
Geluidsinder en afsluitingen

Bewoners van Nellestein zullen door de werkzaamheden bij de Gooiseweg hinder ervaren vanwege tijdelijke afsluitingen en omleidingen en geluidshinder.

Klik hier voor het volledige bouwbericht met de toelichting van de fases van alle komende werkzaamheden.

IXAS BOUWBERICHT

A9 GAASPERDAMMERWEG

 

11 juni 2020

Inmiddels hebben alle woningen in Nellestein dit Bouwbericht in hun brievenbus gekregen.

Graag melden we de daarin opgenomen uitnodiging voor 17 juni a.s. ook hier nog eens:

UITNODIGING

Bewonersbijeenkomst in Planetarium

Op woensdag 17 organiseren Rijkswaterstaat en IXAS voor de inwoners van Nellestein een kleine inloopbijeenkomst in het Planetarium. Zij geven daar uitleg over de werkzaamheden op de kruising Langbroekdreef/Gooiseweg en over de doorstroming op de Langbroekdreef na de openstelling van de tunnel.

U kunt binnenlopen tussen 16:30 en 17:45 uur.

Het planetarium is gevestigd aan de Kromwijkdreef 11, nabij metrostation Gaasperplas.

Tijdens de bijeenkomst worden de coronarichtlijnen opgevolgd; het mogelijk dat u daardoor bij drukte buiten moet wachten.

IXAS bouwbericht 2020-06-11

NACHTWERKZAAMHEDEN
16 t/m 19 DEC

12 dec 2019

Op maandag 16 tot en met donderdag 19 december verricht IXAS in de nacht onderhoudswerk op de A9 Gaasperdammerweg. Er wordt dan op verschillende plaatsen tussen de Gooiseweg en de brug over de Gaasp gewerkt. In deze nachten wordt het asfalt hersteld en voegen in het wegdek gerepareerd. Verder vinden wat kleinere werkzaamheden plaats, zoals maaien en vegen.
Het werk zorgt voor weinig overlast.

Afsluiting:

Op woensdag 18 december is de afrit 1 S113 van de A9 uit de richting van Diemen tussen 23:00 en 05:00 uur afgesloten voor het verkeer.  Het verkeer wordt omgeleid via afrit 2 S112 Gooiseweg.

Plaatsen damwand bij Kantershof

De bodem bij het geluidsscherm langs de A9 ter hoogte van Kantershof is niet stabiel gebleken. Voor een steviger verankering is dat wel nodig. Daarom plaatst IXAS naast het geluidscherm een damwand van ongeveer 110 meter lang. Daarmee stopt de beweging in de bodem. Lees meer over deze werkzaamheden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Afsluiting verbindingsweg A2 naar A9
richting Amstelveen/Schiphol

Op maandag 16 en dinsdag 17 december vinden in de nacht werkzaamheden plaats langs de A2, aan de westkant van knooppunt Holendrecht. Voor de veiligheid is de verbindingsweg van de A2 uit de richting Amsterdam naar de A9 richting Amstelveen/Schiphol afgesloten voor verkeer afgesloten tussen 23:00 en 05:00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via af- en oprit 3 S111 Muntbergweg op de A9 richting Diemen.

Meer info op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

´S NACHTS 10 EN 11 OKT:
WERKZAAMHEDEN

NACHTAFSLUITINGEN A9

9 okt 2019

Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober werkt IXAS in de nacht op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht.
In deze nachten worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd zoals vegen en maaien en we herstellen op verschillende plaatsen het asfalt.

Voor deze werkzaamheden sluit IXAS steeds één kant van de A9 Gaasperdammerweg af:

  • op 10 oktober tussen 22:00 en 06:00 uur de volgende ochtend in de richting van knooppunt Holendrecht.
  • op 11 oktober tussen 22:00 en 08:00 uur de volgende ochtend in de richting van knooppunt Diemen. Vanwege werkzaamheden op de A1 is in knooppunt Diemen de verbindingsboog van de A9 naar de A1 richting Amsterdam/afrit S114 IJburg afgesloten tot 10:00 uur.

Lees hier informatie in detail over de afsluitingen en omleidingsroutes.

Versmalling Muntbergweg in avond en nacht

9 okt 2019

Van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober tussen 22:00 en 06:00 uur werkt IXAS op de Muntbergweg ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg.
Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook beschikbaar voor autoverkeer dat in zuidelijke richting (stad uit) rijdt. Hierdoor is wat vertraging mogelijk. In deze periode werkt IXAS aan de berm tussen de Muntbergweg en het naastgelegen fietspad.

Update werkzaamheden tunneldak

9 okt 2019

Met veeg-zuigwagens wordt tunneldak schoongeveegd zodat er een laag bitumen op aangebracht kan worden. Op het bitumen komt een laag split. Vanwege de regen is de planning aangepast.

Daarom werken de veegwagens donderdag 10 oktober mogelijk nog tussen het Nellesteinpad en de metro. Daarna maakt IXAS het dak schoon tussen de metro en het einde van de tunnel. In de volgende fase wordt het gebied tussen de op- en afritten bij de Gooiseweg schoongemaakt.

Inmiddels is begonnen met het aanbrengen van bitumen in de voegen die tussen de verschillende tunneldelen zitten. Als het een paar dagen droog weer is, kan de bitumen op de grote vlakken van het dak worden gespoten. Als het weer een beetje meezit, duren de werkzaamheden tot het einde van de maand.

DAG VAN DE BOUW 15 JUNI

FIETSEND DOOR DE GAASPERDAMMERTUNNEL!

9 juni 2019

Bezoek de tunnel, te voet of per fiets

Op zaterdag 15 juni tussen 10:00 en 16:00 uur is de Gaasperdammertunnel open voor het publiek! Dus wie nu eens van dichtbij wil zien waar we al die jaren aan hebben gebouwd, dan is dit de kans om door de verschillende tunnelbuizen te lopen of te fietsen. Er is deze dag van alles te zien en te beleven. Er staan natuurlijk veel machines, met een fototentoonstelling brengen we de aanleg vanaf het begin in beeld, Daarnaast geeft de brandweer een demonstratie. Kinderen kunnen met beton aan de slag en de World of Food is er weer voor de catering.
 

Ingang

De ingang van het bouwterrein is aan de Kromwijkdreef en is prima bereikbaar met de fiets, de auto en de metro. Vanaf het fietspad dat op het dak van de tunnel ligt, komt u op de bouwplaats. Automobilisten kunnen via IXAS-poort 3 het terrein oprijden en hun auto parkeren op het dak van de tunnel. Zie hier voor de route.

De hele route door de tunnel is ongeveer 2 kilometer. Wilt u wandelend door de tunnel, trek dan goede schoenen aan.
Het project is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

IXAS-fietsen

Fietst uw mee?

Tijdens deze dag staan er in de tunnel twintig fietsen klaar.
Wie het allemaal eens rustig rijdend wil bekijken, kan mee met onze gids. Onderweg geeft hij uitleg over de tunnel.
Halverwege de rit neemt u de toekomstige afslag naar de Gooiseweg en rijdt over het dak en via de oprit weer terug de tunnel in.
Tussen 10:00 en 15:30 uur kunt u opstappen. Gaat u mee?
 

Meer informatie: www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

IXAS  stort laatste beton

Op donderdag 23 mei hebben de medewerkers van IXAS en Rijkswaterstaat het laatste beton voor het dak van de wisselbaan gestort en daarmee voor de Gaasperdammertunnel!  Alle tunnelbuizen zijn nu dicht. Binnenin wordt er nog gewerkt aan de afwerking. Als het werk volgens planning verloopt, kunnen de eerste auto´s er in 2020 doorheen.

IXAS-beton

IXAS – RIJKSWATERSTAAT

De laatste ontwikkelingen bij de aanleg van de A9-Gaasperdammertunnel

Voor meer informatie over alle werkzaamheden bekijk de 360-gradenfoto’s en filmpjes op de interactieve kaart, die Rijkswaterstaat heeft gemaakt over de werkzaamheden van de Gaasperdammertunnel.

Interactieve kaart

WERKZAAMHEDEN IXAS

Nellesteinpad 1 week afgesloten

7 februari 2019

Van maandag 18 februari 07.00 uur tot uiterlijk zondag 24 februari 16.00 uur is het Nellesteinpad bij de Gaasperdammertunnel afgesloten voor het verkeer.

In deze week (de voorjaarsvakantie) verwijdert IXAS de hulpbrug en legt het pad aan op het dak van de tunnel. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het fietspad langs de Kromwijkdreef (zie afbeelding hieronder). Als de hulpbrug is verwijderd, bouwt IXAS tussen het Nellesteinpad en de metrolijn Gaasperplas het dak van de wisselbaan verder af. Meer informatie over de werkzaamheden en de afsluiting is te lezen op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Nellesteinpad
Nellesteinpad

Oudere berichten

Nachtafsluitingen A9 één week uitgesteld

naar vrijdag en zaterdag 14 en 15 december.

10 dec 2018

Vanwege slechte weersvoorspellingen zijn geplande nachtwerkzaamheden van vrijdag 7 en zaterdag 8 december een week uitgesteld. IXAS werkt nu op vrijdag 14 en zaterdag 15 december twee nachten op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht.

In deze nachten voert IXAS tussen 23:00 uur en 09:00 uur verschillende onderhoudswerkzaamheden uit. Om het werk veilig uit te kunnen voeren, sluit IXAS beide kanten van de A9 Gaasperdammerweg af.
Het verkeer wordt omgeleid via de A1/A10/A2.

Bekijk de kaart met de nachtafsluitingen op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Translate »