20-5 voorjaar 2020n

NELLESTEIN VOOR ELKAAR

Burendienst voor wijkbewoners

Logo Nellestein voor Elkaar

Paraat om te helpen

23 mrt 2020

BESTE BUURTGENOTEN,

Vanwege het coronavirus kunnen we nu het beste uit elkaars buurt blijven en binnenblijven, zeker als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we allen verspreiding van het virus tegen.

Maar hoe kom je dan aan je noodzakelijke boodschappen? Is er nog wel iemand aan wie je je verhaal kwijt kan?
Juist nu zijn de goede buren van Nellestein voor Elkaar er om bij te springen.

Momenteel beperken wij ons tot het doen van boodschappen en het bieden van telefonisch contact, voor de gezelligheid en/of om je mogelijke zorgen te kunnen uiten.

Nellestein voor Elkaar werkt samen met Burennetwerk, een hulporganisatie die als registratie- en coördinatiepunt dient voor heel Amsterdam. Burennetwerk heeft een helpdesk waar je je hulpvraag kunt melden. Voor hulpvragen vanuit onze wijk zoekt Nellestein voor Elkaar een goede buur die te hulp wil schieten.
Wij kunnen inmiddels al een groep van ca. 25 buurtgenoten inzetten die als goede buur iets voor een medebewoner willen doen.

Hartverwarmend

Het is hartverwarmend te merken dat het aantal Nellesteiners die willen helpen nu spontaan groeit.

Deze dagen nemen de hulpvragen bij Burenwerk toe uit de hele stad. Het team Nellestein voor Elkaar doet wat mogelijk is. Zo zijn wij nu wat soepeler met het aannemen van aanvragen uit omliggende buurten, zoals Reigersbos, Holendrecht en Gein als er (nog) niemand in die buurten is te vinden om de vraag op te pakken.

Hartverwarmend

Het is hartverwarmend te merken dat het aantal Nellesteiners die willen helpen nu spontaan groeit.
Deze dagen nemen de hulpvragen bij Burenwerk toe uit de hele stad. Het team Nellestein voor Elkaar doet wat mogelijk is. Zo zijn

wij nu wat soepeler met het aannemen van aanvragen uit omliggende buurten, zoals Reigersbos, Holendrecht en Gein als er (nog) niemand in die buurten is te vinden om de vraag op te pakken.Alle Amsterdamse organisaties voor sociaal werk, incl. Burennetwerk, hebben inmiddels de handen ineen geslagen en werken nu samen onder de naam Voor Elkaar in Amsterdam volgens dezelfde uitgangspunten: helpen daar waar het kan en doorverwijzen mocht dat beter zijn.

Aarzel niet ons in te schakelen.

Stel je vraag aan Burennetwerk en wij zoeken en vinden iemand in de buurt die de boodschappen voor je doet en/of contact met je houdt. DOEN!

Team Nellestein voor Elkaar
Elly, Marlies, Michel

HULP

www.burennetwerk.nl

Tel. 020 – 623 97 71 (het is druk, dus spreek je verzoek in op het antwoordapparaat) of mail naar: info@burennetwerk.nl

Bron: BVN Nieuwsbrief juli 2019.

NELLESTEIN VOOR ELKAAR

Voor eenvoudige klusjes en sociaal contact.

De gehele tekst van deze pagina kun je als PDF-artikel hier downloaden.