herfst3

Initiatiefgroep Voorzieningen Nellestein - IVON

Eind 2016 kwam een diverse groep bewoners bijeen. Wat zij deelden was een behoefte aan meer samenhang en sociale activiteiten in de wijk. De geplande sluiting van het Amsta Woon-zorgcentrum op Lopikhof 1 versterkte de noodzaak om in actie te komen.
logo IVON

Gevolg


Dit initiatief resulteerde begin 2017 in de oprichting van de Initiatiefgroep Voorzieningen Nellestein (IVON). Geen vereniging
of stichting, maar ‘gewoon‘ een groep enthousiaste bewoners.
Deze groep organiseerde op 1 maart 2017 een bewonersbijeenkomst. waarin ideeën en behoeftes van buurtgenoten gepeild werden.

Sindsdien houdt de groep zich bezig met initiatieven op de korte en lange termijn. Op de korte termijn het organiseren van concrete activiteiten voor de buurt en het aanvragen van subsidie daarvoor.
Op de lange termijn het verkrijgen van een eigen buurthuis, bij voorkeur in het pand Lopikhof 1.

Subsidie

Dankzij een subsidie Bewonersparticipatie, toegekend door Stadsdeel Zuidoost, konden de gemaakte plannen voor 2017 gerealiseerd worden.
Dankzij deze subsidie kunnen we talrijke activiteiten gratis of tegen een kleine vergoeding aanbieden.

Thema 2018: Buren


Aan het eind van een actief en succesvol 2017 kreeg IVON een subsidie Maatschappelijk Initiatief toegekend.
Als hoofdthema voor 2018 werd het thema buren gekozen. Buren in de ruimste zin van het woord: naaste buren, buren uit andere delen van de wijk, oude en jonge buren, Zuidoost-buren buiten de grenzen van deze wijk, ondernemers uit Nellestein en de omliggende wijken.

Enquête

In maart hield de initiatiefgroep een enquête over de behoefte aan wijkvoorzieningen. De resultaten van de enquête zijn hier te lezen.

Activiteitenprogramma

Het aanbod, waarvan inmiddels al een deel succesvol is uitgevoerd, is ook dit jaar weer een mix van activiteiten op het gebied van cultuur, natuur, sport en spel. Evenals vorig jaar worden alle activiteiten bekend gemaakt via een huis-aan-huis folder per seizoen.

Samen wordt het leuker


IVON heeft met als titel Samen wordt het leuker een kleurrijk boekje uitgegeven met foto’s en korte toelichtingen bij de uitgevoerde activiteiten. Belangstellenden kunnen dit boekje gratis aanvragen via activiteitennellestein@gmail.com onder vermelding van naam en adres.
Bewoners die actief willen meedenken/-doen kunnen zich aanmelden via hetzelfde adres.

IVON_folders0001

Inmiddels heeft de Initiatiefgroep Voorzieningen Nellestein al zes folders,
een jaarverslag, een informatieboekje en een enquête omtrent Lopikhof 1 uitgebracht.

Najaarsactiviteiten in onze wijk

De Initiatiefgroep Voorzieningen Nellestein heeft in de zomer niet stilgezeten en presenteert met trots haar folder met de najaarsactiviteiten.
herfst2018-1